Distilleerderij Horstman

Horbitt Kruidenbitter

Een onvervalste kruidenbitter waar je U tegen zegt. We hebben het dan over een belegen genever die  gelagerd is op een muskaatwijnfust. De basis is gerstmout en na twee keer distilleren zijn verschillende kruiden toegevoegd, waaronder: jeneverbes, kardemon, laurier, anijs, koriander en vlierbessen. Deze zijn mee gerijpt op het fust, waardoor de kracht van de kruiden behouden is gebleven, en dat proef je! Het resultaat een evenwichtige kruidenbitter met een homeopathische werking.

Om van te genieten tijdens een lange wandeling door de bossen of langs het water. Drink hem niet te koud. Op kamertemperatuur komt deze volle kruidenbitter het beste tot zijn recht.

Recept

Theegroc met kruidenbitter

2 zakjes earl grey thee
1 citroen, 1n 4 parten
4 kruidnagels
4 stokjes kaneel
2 tot 3 eetlepels rietsuiker
1 tot 1,5 deciliter kruidenbitter (bijvoorbeeld beerenburg)

Warme met specerijen gekruide thee om de kou uit het lijf te verdrijven. Zet voor 4 personen een flinke pot lekker sterke thee van de theezakjes. Leg in grote theeglazen een part citroen een kruidnagel, een kaneelpijpje en een schepje rietsuiker. Giet er een scheut kruidenbitter op. Vul de glazen met de hete thee en laat het even trekken.

Naar alle recepten Naar assortiment

Unieke Twentse ingrediënten waarborgen de sublieme kwaliteit van Horstman distillaten