Distilleerderij Horstman

Horstman Belegen Jenever

Deze prachtige belegen jenever heeft een lange route binnen het nauwgezette rijpingsproces afgelegd. Met een basis van 100% moutwijn is hij twee keer gedistilleerd om vervolgens te rusten op een muskaatwijn-fust. Vervolgens is het alcoholpercentage teruggebracht naar 45% en zijn er kruiden zoals de Nederlandse jeneverbes, kardemom en koriander toegevoegd. Rijping van drie jaren lang op een eiken fust en aansluitend nog eens zo’n twee tot drie jaar op een oud whiskey vat geven dit juweeltje die mooie ronde belegen smaak.

Om van te genieten na de avondmaaltijd in je luie stoel vergezeld van een kop geurige koffie en een Cubaanse handgemaakte sigaar.

Gerelateerde producten

Recept

Jenever Jack

4 cl Horstman Belegen jenever
1 cl citroensap
6 frambozen
Een takje verse munt
5 cl suikersiroop ijs

Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de jenever, het citroensap, de suikersiroop en de frambozen toe en schud krachtig. Giet vervolgens de mix in een tumblerglas (gebruik hiervoor een barzeef of strainer zodat het ijs in de shaker blijft). Werk af met het takje munt.

Naar alle recepten Naar assortiment

Het proces, van mout tot fles, is indrukwekkend om te beleven en te proeven.