Distilleerderij Horstman

Horstman Hazelnoot likeur

Ieders lieveling. Dat predicaat mag deze robuuste hazelnootlikeur met verve dragen. De fijngehakte hazelnoten zijn geroosterd en vervolgens op ambachtelijke wijze verwerkt in zelf gedistilleerde alcohol. De basis is een moutwijn met mout van Nederlandse herkomst. Een fluwelen combi waarbij zoet en stevig elkaar uitdagen!.

Om van te genieten bij een strakke Italiaanse espresso of doe eens een klein scheutje over je vanille-ijs.

Gerelateerde producten

Recept

Witte chocomousse met hazelnootlikeur

100 gram witte chocolade
60 gram boter
3 eieren
60 gram poedersuiker
50 ml hazelnootlikeur of een likeur naar keuze
100 ml slagroom
snufje zout
wat hagelslag om te bestrooien

Scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de dooiers met de poedersuiker en de likeur, liefst met een mixer, tot de massa dik en lichtgekleurd is. Dit duurt zeker 5 minuten. Hak in de tussentijd de witte chocolade in stukjes en smelt met de boter au bain marie. Roer goed en zet opzij. Zet de kom met de dooiers nu in je warm waterpan en klop een aantal minuten flink tot de saus heel dik wordt. Roer de gesmolten chocolade erdoor en zet opzij om af te koelen. Sla de slagroom stijf en, in een andere kom, de eiwitten met het snufje zout. Spatel dan voorzichtig eerst de eiwitten en dan de slagroom door de chocoladebasis. Schep in mooie glazen en zet een 1,5 – 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren met wat hagelslag.

Naar alle recepten Naar assortiment

Het proces, van mout tot fles, is indrukwekkend om te beleven en te proeven.

Winkelwagen
0