Distilleerderij Horstman

Horstman Jonge Jenever

Horstman’s vakmanschap en bereidingswijze maken deze jonge jenever subliem met als basis tarwemout van Nederlandse komaf. Na twee keer distilleren zijn kruiden als biologische jeneverbes uit eigen land, koriander, kardemom en een vleugje laurier toegevoegd. Het rijpingsproces van twee maanden op een uitgewerkt Whiskeyvat geeft een licht troebel product. De extra toegevoegde jeneverbes karakteriseert de zachte smaak met de licht fruitige afdronk.

Om van te genieten als mix met de juist gekozen tonic. En zo wordt deze jenever met een schijfje citroen of sinaasappel een echte allemansvriend. Maar puur op kamertemperatuur is ie ook niet te versmaden.

Gerelateerde producten

Recept

Limoncello

5 grote biologische citroenen
400 ml water
600 ml Horstman Jonge jenever
200 gram suiker Gesteriliseerde glazen fles

Was de citroenen en haal met een dunschiller de schil er af. Gebruik alleen het gele van de schil, het witte is wat bitter van smaak. Doe de wodka en de citroenschillen in de gesteriliseerde fles en laat dit 2-3 weken op een donkere, koele plek staan. Je kunt de limoncello nu zefen, zodat de schillen achter blijven. Breng de suiker met het water zachtjes aan de kook in een steelpan. Er ontstaat een suikersiroop die klaar is, als alle suiker is opgelost. Laat dit goed afkoelen. Voeg het suikermengsel samen met de gezeefde limoncello (beetje troebel). Laat de limoncello nog een week op een donkere, koele plek staan. Zorg dat de limoncello goed koud is voordat je deze serveert. Ik leg hem altijd even in de vriezer. Proost of zoals de Italianen zeggen, Cin Cin!

Naar alle recepten Naar assortiment

Het proces, van mout tot fles, is indrukwekkend om te beleven en te proeven.