Distilleerderij Horstman

So Lekke

Een zinderende zon met in de verte een groep grazende zebra’s en antilopes. En verderop op de savanne nog een paar olifanten die beschutting zoeken onder de baobab. So Lekke! Een Nederlandse roomzachte lekkernij waarbij je je waant in  Zuid-Afrikaanse sferen. Met een basis van Belgische toffee met een mix van rum, moutwijn en room is dit een drankje voor alledag. Een vleugje vanilleboon maakt het net iets specialer. 

Om te van genieten na het tafelen over ijs of in de koffie. Lekker om te drinken met een groep vrienden tijdens mooie reisverhalen of wanneer je ziel eraan toe is.

Voor gebruik schudden, na openen 3 maand houdbaar.

Gerelateerde producten

Recept

So Lekke White Fudge

115 gram boter
400 gram suiker
120 ml zware room
60 ml Horstman So lekke Likeur
1 theelepel. zout
340 gram witte chocoladeschilfer (of fijngehakte witte chocolade)
200 gram marshmallow cream
1 theelepel. vanille-extract

Bereid een 20 x 20 cm schaal door hem te bekleden met aluminiumfolie en de folie te besproeien met anti-aanbakspray. Dit produceert een fudge van ongeveer 2,5 cm dik. Plaats de boter, suiker, room, So Lekke Likeur en zout in een middelzware pan met zware bodem op middelhoog vuur.
Roer tot de suiker en boter smelten.

Blijf de fudge koken, en roer regelmatig, totdat het aan de kook raakt. Borstel de zijkanten van de pan af om te voorkomen dat suikerkristallen ontstaan. Eenmaal gekookt, doe er een suikerthermometer in en kook totdat hij op de thermometer 114 ° C aangeeft. Eenmaal op de juiste temperatuur haal je de pan van het vuur en voeg je de witte chocoladeschilfers en de marshmallow-crème toe. Roer krachtig totdat de chips en marshmallow crème zijn gesmolten en verwerkt. Breng de fudge indien nodig gedurende korte tijd naar de hitte om de chips te smelten.

Voeg de vanille toe en roer goed. Giet de fudge in de voorbereide pan en strijk het glad in een gelijkmatige laag. Laat het 3-4 uur op kamertemperatuur komen, of in de koelkast gedurende 1-2 uur. Om te serveren, snijd het in kleine stukjes van 1-inch. Bewaar Irish cream fudge in een luchtdichte
verpakking op kamertemperatuur gedurende maximaal
een week of in de koelkast gedurende maximaal twee weken.

Naar alle recepten Naar assortiment

Unieke Twentse ingrediënten waarborgen de sublieme kwaliteit van Horstman distillaten