Distilleerderij Horstman

Horstman Whisky Blauw

Het karakter van deze explosieve whisky herbergt allerlei soorten smaken. Met mout van The Swean, de historische mouterij uit Kloosterzande in het hart van Zeeuws Vlaanderen, heeft deze whisky een sterk eigen temperament. Drie keer met zorg gedistilleerd en negen jaren gerijpt op een sherryvat geven zijn verfijnde cachet: vanille, brood, eiken en chocolade.  Na deze smaakexplosie proef je de lichte afdronk die hem tegelijkertijd ook weer toegankelijk voor iedereen maakt. Hoe dan ook: een whisky om te koesteren.

Om van te genieten bij een heerlijk stukje gerookte zalm of de echte Hollandse pot als zuurkool met worst.

Gerelateerde producten

Horstman 28 years voorbeeld

Recept

Ierse Whisky Cake

Voor de cake
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
5-6 el whisky
200 gr sultana rozijnen
200 gr boter, op kamertemperatuur
200 gr donkere bruine basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout

Voor het glazuur
100 gr poedersuiker
2½ el Horstman Whisky Blauw
½ el vanille-extract

Meng de geraspte schil van de sinaasappel, het sinaasappelsap, drie eetlepels whisky en de rozijnen in een schaaltje. Schep om en laat een paar uur, maar liever nog een nacht, afgedekt staan.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik met een inhoud van anderhalve liter in, knip een strook bakpapier dat op de bodem past en laat de randen overhangen. Zo tilt u de cake er straks makkelijk uit.

Klop de roomboter en de suiker tot het mengsel licht en luchtig is, voeg in delen de losgeklopte eieren toe, telkens het beslag doorkloppend tot alle ei is opgenomen. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout erboven en spatel door het beslag. Meng dan de rozijnen en de overgebleven vloeistof uit het schaaltje erdoor.

Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar, de baktijd is afhankelijk van hoe vochtig het beslag is. Check de cake na 20 tot 30 minuten; wordt hij al snel te donker, dek de bovenkant dan af met een velletje aluminiumfolie. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken: komt die er net droog uit, dan is hij goed.

Prik met diezelfde prikker overal gaten in de bovenkant van de cake. Druppel wanneer de cake nog warm is en in de vorm zit, de rest van de whisky erover en laat die zo’n twintig minuten intrekken. Til de cake aan het bakpapier uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.

Maak het glazuur. Roer de poedersuiker met de whisky en het vanille-extract tot een dikkig papje. Giet dat over de cake en laat het mooi opdrogen.

Naar alle recepten Naar assortiment

Ambachtelijk en met aandacht gedistilleerd, en dát proef je!