Distilleerderij Horstman

Horstman Whisky Herfstspirit

Let op: limited edition! Met deze excentriekeling krijg je echt zin in de Herfst.

Herfstbok afkomstig van een grote Twentse brouwerij geeft een zachte zoete smaak aan deze unieke whisky. Distileerderij Horstman heeft deze schoonheid maar liefst zes keer gedistilleerd op een zeer specifieke manier.  Hierdoor is de hop verdwenen en openbaren zich meerdere verfijnde smaken in deze onvervalste herfstdrank. Honing maakt hem zoet en cranberry maakt hem stevig. Vind je hem een tikje te wild, dan zijn een paar druppels water voldoende om hem te temmen.

Om van te genieten bij een strenge intense Franse kaas of een stukje gedroogde worst van wild zwijn.

Gerelateerde producten

Horstman 28 years voorbeeld

Recept

Irish Coffee taart

1 pakje cafe noir
100 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
anderhalve dl sterke koffie
100 gram suiker
3 el Horstman Whisky Herfstspirit
250 ml slagroom
200 gram MonChou
2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes
voor de garnering.

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker. Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm.

Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Naar alle recepten Naar assortiment

Ambachtelijk en met aandacht gedistilleerd, en dát proef je!