Distilleerderij Horstman

Horstman Whisky Rood

Een whisky om iedere dag van te genieten. Twee soorten mout van eigen bodem (50% gerst en 50% tarwe) geven een zachte smaak aan deze veelzijdige whisky. Het karakter neigt iets naar een oude onbehandelde Portugese port met een tikje vanille, waarbij je de smaakbeleving van warm geroosterd brood ervaart.

Om van te genieten bij een paar heerlijke Italiaanse cantuccini’s of een stukje extra pure chocolade.

Geef je de voorkeur aan hartig? Neem er dan een lekker rolletje gerookte zalm bij.

Gerelateerde producten

Recept

Appeltaart met mascarpone en whisky

  • 1 vel vers taartdeeg
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 500 gr mascarpone
    op kamertemperatuur
  • 100 gr bloem
  • 1 tl Horstman Whisky Rood
  • 500 gr appels in blokjes
  • 3 el kaneel
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el whisky

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in met boter. Je kunt voor dit recept ook prima een springvorm gebruiken. Leg het vel taartdeeg in de bakvorm en snijd het overtollige deeg weg. Doe de kristalsuiker samen met de eieren in een kom en klop dit op tot een lichtgeel mengsel. Voeg vervolgens de mascarpone, bloem en whisky toe en klopt dit tot een klontvrij beslag. Stort het mascarponebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier de kaneel, lichtbruine basterdsuiker en de rest van de whisky aan toe. Schep de appelblokjes in het mascarponebeslag en schenk de whisky die in de kom achterblijft over de taart. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar.

Laat de taart volledig afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.

Naar alle recepten Naar assortiment

Unieke Twentse ingrediënten waarborgen de sublieme kwaliteit van Horstman distillaten 

Winkelwagen
0